Gouden Kabouter – The Musical – Awards,

maandag 19 maart 2012

 

De nominaties voor de 16de Gouden Kabouter Awards zijn bekend! In 21 categorieën vechten 111 kandidaten om het privilege om op maandag 19 maart thuis te komen met een kleine gouden rakker. Stemmen voor de “onofficiële Oscars voor de dance-scene” stromen binnen en de campagnes van de wannabe-winnaars om stemmen te werven bereiken komende week een koortsachtig hoogtepunt, voordat de stembussen sluiten, op vrijdag 16 maart om middernacht. De Gouden Kabouter Awards vinden plaats op maandag 19 maart in Paradiso.

De nominaties zijn net zo breed en gevarieerd als het aanbod in de dance-scene in Nederland. Van underground clubs, (voor de buitenwereld) onbekende organisaties, aankomend talent en low-budget-feesten tot internationale dj’s, nationale helden en de smaakmakers van het uitgaansleven; de crème de la crème van de clubcultuur staat in de spotlights. Maar niet alleen sterren worden genomineerd, er zijn ook prijzen voor de mensen die actief zijn aan de onzichtbare kant van het nachtleven. Er zijn kabouters voor de  vriendelijkste portiers, beste websites, radioprogramma’s en ook backstage-werkers krijgen op 16 maart aandacht. We vergeten zelfs de minpunten van het uitgaansleven niet – de smerigste wc’s en de BTW-verhoging op entreekaartjes ontspringen de dans in Paradiso niet.

Dit jaar voor de eerste keer vormen de DIVA’s (Drag Industry Variety Awards) een belangrijk onderdeel van de show. In categorieën als Biggest Bitch en Rising Star vechten de sterren van de drag-scene om de felbegeerde prijzen. Kandidaten als Mayday, Coco Coquette en Dolly Bellefleur boksen tegen elkaar op in de strijd om een Gouden Kabouter voor Best Entertainer. Verwacht een spannende finale in Paradiso, op 19 maart!

Behalve de genomineerden en hun supporters is iedereen welkom. De dresscode voor de Gouden Kabouters is dit jaar gala & musical, glitter & glamour. Kaarten voor de Awardsavond zijn beschikbaar op www.paradiso.nl.

Stemmen (t/m 16 maart) gaat online via www.goudenkabouter.nl/stemmen-2012

Dit is een volledige lijst van de genomineerden:

1. Leukste festival (in verhouding met bezoekersaantal): 7th Sunday, Awakenings, Amsterdam Open Air, Into the Woods (Amersfoort), Valtifest, Mysteryland, Magneetfestival, Solar, Wooferland

2. Lowbudget Kabouter: De Trut, Next Mondays Hangover, OT301, Stekker, Homogenic

3. Kippenvelmoment: Vuurwerk Awakenings, Graefenthal am See kloosterlocatie, The Final Countdown @ Matjesdisco Paradiso 31 dec, het vewegende LEDbollen-decor op Sensation White, Free Your Mind genieten met de voetjes in het water.

4. Dieptepunt van 2011: Amy Winehouse dood, BTW-verhoging, Uitreiking dj Top100 aan David Guetta @ PTA, Source Festival failliet, Pukkelpop-ongeluk

5. Beste dj/live-set: Awakenings Gashouder Chris Liebling sitdown, Steve Aioki @ Extrema, Sven Vath @ Loveland, Skrillex @ Lowlands, Ricardo Villalobos @ Steve Rachmad birthday-bash Studio 80, Feest DJ Ruud @ Solar

6. Media Kabouter: 3voor12, DJ Broadcast, NL20, Overdose.am, Partyflock, Pinq Radio, Redlight Radio, Vice

7. Beste VJ: Beun & Haas, Wonderboys, Ank1, Heleen Blanken, Zoek Dekking

8. Backstage Kabouter: Darko Esser, Tom van Wijk, Daan Spoek, Vanessa Vassalo, Chris Julien

9. Best dressed Kabouter: Aiscream, Don Diablo, Joost van Bellen, Monsieur Plastique, Homework, Miss Melera

10. Meest opvallende kapsel: Bas Kosters, Hoge Toon, La Fuente, Lupe, Monsieur Plastique

11. Nieuwe initiatief: Backstage, Pand 14, Paradigm Groningen, Blue @ Church, Rumour Has It

12. Vriendelijkste portiers: Sugar Factory, Studio 80, Bitterzoet, Doornroosje, Melkweg, Westerunie

13. Smerigste wc’s: Trouw, Studio 80, Lowlands, Club Up, Club Air (verstoppingen)

14. Leukste barpersoneel: AIR, Paradiso, Chicago Social Club, Trouw, Melkweg, Bloemenbar

15. Beste dj-team: G-Team, Grumpy Old Men, Henzel & Disco Nova, Homework, She Male, Spacegirls, Meisjes Zonder Smaak

16. Meest Sexy dj (met snor): Carlos Valdes, Isis, Joost van Bellen, San Proper, When Harry Met Sally

17. Roy Avni Kabouter voor nieuw talent: Some Chemistry, SHMLSS, Klaproos, Hoge Toon, Quentin van Honk

18. Opperkabouter: (open inschrijving)

19. DIVA Award: Biggest Bitch: Hoax Lebeau, Eva Vraeghe, Gimme Moore, Suga La Ri

20. DIVA Award: Rising Star: Sympathy Darling Bucket, Countess Cornelia, Heisa Jynx, Carmen Electricz, Lee Machetti

21. DIVA Award: Entertainer of the Year: Windy Mills, Mayday, Dolly Bellefleur, Deedee Janssen, Coco Coquette