Na de Gouden Kabouter Awards, stopt ook Matthijs van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk blijft bij de publieke omroep, maar De Wereld Draait Door houdt op te bestaan. Op 27 maart is de laatste uitzending van het BNNVara-programma dat 15 jaar lang op de buis te zien was. Deze allerlaatste uitzending, zal geheel aan de Gouden Kabouters geweid worden.

Toen Matthijs, hoorde dat de Gouden Kabouter Awards, “de pijp aan Maarten” geven en er na 25 jaar een einde aan breien, kon van Nieuwkerk niet achter blijven. Hij dacht er nog over om het nog 10 jaar vol te houden, zodat ook hij de 25 jaar zou halen, maar zonder Gouden Kabouter Awards, is er nog weinig te melden op het populaire programma “De Wereld Draait Door”.

“Zonder GKA’s, zou ik nog 10 jaar lang, nutteloze items op TV moeten bespreken, en dat zie ik niet meer te zitten!”, aldus de presentator in een interview met Jack Undercover.

Van Nieuwkerk (59) besloot na lang wikken en wegen toch bij de NPO te blijven. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVara waarvoor hij vanaf begin volgend jaar een nieuw zaterdagavondprogramma gaat maken. Over het wel-en-wee, van een leven zonder de Gouden Kabouter.

,,DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen‘’, reageert Van Nieuwkerk. ,,We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel aandacht aan de Gouden Kabouter Awards besteed, maar dat is helaas niet meer nodig. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

 

MEDEDELING:

Nomineren vanaf nu:
Klik hier: NOMINEREN!